Kohti tulevia seikkailuja

Pari viikkoa sitten vietimme Medikumppanin tiimin kesken syksyn kickoff-päivää. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, ja tuntui todella mukavalta viettää aikaa yhdessä pitkän etätyökevään ja -kesän jälkeen.

Kickoff-päivä alkoi yhteisellä koulutuksella, jossa keskustelimme muun muassa sellaisista aiheista kuin uskallus, rohkeus ja välittäminen. Pohdimme, mitä nämä asiat merkitsevät meille (työ)elämässä. Opimme myös tuntemaan toisiamme entistä paremmin, kun juttelimme avoimesti omista tunteistamme ja arvoistamme.

Tiimissämme on rohkeita, lempeitä ja välittäviä ihmisiä. Yksi on voittanut itsensä osallistumalla triathloniin, toinen vaihtamalla ammattia, kolmas nostamalla esiin sellaisia vaikeita asioita työelämässä, joista toiset ovat vaienneet. Jokainen kokee aitouden ja rohkeuden tärkeäksi työssään: että uskaltaa kokeilla ja ideoida uutta silloinkin, kun ei voi olla varma lopputuloksesta.

Valmentajamme Pauliina Airaksinen-Aminoff sanoikin koulutuksen aikana: ”Aikaisemmin oli vallalla käsitys, että työminä ja arkiminä täytyy pitää erillä toisistaan, että töissä ei saisi paljastaa kauheasti yksityiselämästään. Töihin ei voi kuitenkaan tulla niin, että jättää tunteet kotiin. Siksi on niin, että mitä paremmin te tunnette toisenne, sitä paremmin te toimitte yhdessä ja sitä parempaa työtä te myös teette.”

Turvallisessa työyhteisössä uskalletaan kokeilla uutta ja kertoa virheistäkin

On tutkitustikin tärkeää, että työpaikalla vallitsee avoin keskustelukulttuuri ja työtovereihin suhtaudutaan myönteisesti. Näin luodaan psykologista turvallisuutta, joka puolestaan on yhdistetty yhdeksi luovien tiimien menestystekijäksi. (Työterveyslaitos 2019)

”Psykologinen turvallisuus on käytännössä sitä, että ihmiset uskaltavat jakaa ajatuksia, pyytää apua ja ehdottaa uusia ideoita, pelkäämättä tulevansa torjutuksi.” (Sitomo 2020)

”Turvallinen ilmapiiri heijastuu myönteisesti oppimiseen ja on yhteydessä muun muassa luovaan ajatteluun, innovaatioihin, riskien ottamiseen ja organisaatioon sitoutumiseen.” (TTL 2019)

Kun siis tunnemme toisemme hyvin, pidämme huolta tiimihengestä ja uskallamme kertoa myös keskeneräisistä ideoista, pääsee luovuus kukoistamaan ja teemme yhdessä myös parempaa tulosta.

Koulutuksen aikana keskustelimme myös siitä, että turvallinen työyhteisö ja hyvä tiimihenki ei tarkoita sitä, että kaikesta oltaisiin samaa mieltä. Päinvastoin, on vahvuutta osata olla asioista eri mieltä ja keskustella niistäkin asioista avoimesti – eri kantaisuus ei tarkoita, ettemme pitäisi toisistamme, vaan auttaa meitä tulkitsemaan asioita monesta suunnasta.

Pauliinan valmennuksen jälkeen meillä kaikilla oli olo, että olimme tulleet kokonaisvaltaisesti nähdyiksi, kuulluiksi ja kohdatuiksi. Olimme kiittäneet ja kehuneet niin toisiamme kuin itseämmekin.

”Ihana meri on vaarallisin nähdä”

Koulutuksen jälkeen hyppäsimme toimistomme edustalta Aurajoen rannasta veneen kyytiin ja suuntasimme kokan kohti Nauvoa. Lämmin loppukesän aurinko ja kirkkaana kimaltava meri hellivät meitä, raikas merituuli tuiversi tukkaa ja nauroimme vatsalihakset kipeiksi.

Nauvossa söimme todella herkullisen aterian yhdessä, ja ilta päättyi kauniiseen Naantaliin.

Kickoff-päivän jälkeen tiimimme tunnelma oli korkealla ja lähdimme alkavaan työsyksyyn täynnä uutta, positiivista energiaa.

Edith Södergranin (1916) sanoin:

”mutta ihana meri on vaarallisin nähdä,

se herättää tulevien seikkailujen janon”

Siispä, kohti tulevia seikkailuja. Kiitollisina siitä, miten uskomattomassa porukassa saammekaan työskennellä!

PS. Pauliina järjestää tänä syksynä myös lääkäreille sekä lähi- että etävalmennuksia aiheesta Potilaan kohtaaminen – Vaikuttavampaa hoitoa vuorovaikutustaidoilla. Voimme suositella Pauliinan valmennuksia todella lämpimästi. Valmennuksistamme pääset lukemaan lisää täältä.

Lähteet:

Edith Södergran: Ihmeellinen meri (1916)

Sitomo: Psykologisesti turvallinen työyhteisö (1.4.2020)

Työterveyslaitos: Psykologinen turvallisuus kannustaa ideoiden jakamiseen (26.2.2019)

Kirjoittaja on ikuinen oppija, joka rakastaa merta ja puujalkavitsejä.

Karoliina Odda
Rekrytointikonsultti 
Puh. 044 748 0021 
karoliina.odda@medikumppani.fi  

>> Täältä pääset tutustumaan työpaikkatarjontaamme