Myytti murettu: sote-alan henkilöstövuokraus on joustamatonta ja kallista

Kuvassa on Medikumppanin toimialajohtaja Anu Fält vihreällä taustalla ja kuvassa lukee: tarjoamme pitkäaikaisia henkilöstöratkaisuja kilpailukykyisellä hinnalla.

Sote-alan henkilöstörekrytoinnista on muodostettu viime aikoina monia väärinkäsityksiä. Yksi yleisimmistä on se, että vuokratyövoiman käyttö olisi kaikkien laskukaavojen mukaan kallista.

Myytti tiukasta, vain yhteen malliin sidotusta yhteistyöstä elää sitkeästi. Puhuttaessa sote-alan henkilöstöstä ja työnantajan henkilöstötarpeista, totuus on uutisotsikoita monimutkaisempi. Se ei tarkoita vain kalliita, nopeasti vaihtuvia ja lyhytaikaisia sijaisia.

Meillä on yhteistyössä vain yksi tavoite: tarjota pitkäaikaisia henkilöstöratkaisuja kilpailukykyisellä hinnalla. Kun työyhteisön arki sujuvoituu, työnantajan omilta työntekijöiltä vapautuu aikaa keskittyä olennaiseen. Yhteistyö kanssamme tuo hyvinvointia ja huippukollegoita työyhteisöön, josta hyötyy lopulta potilas läheisineen.  

Emme keskity enää ainoastaan lääkäri- ja hoitajarekrytointien ostopalveluihin.

Uusien hyvinvointialueiden jäsentymisen myllerryksessä toimiminen vaatii ennen kaikkea joustavuutta ja herkkyyttä tunnistaa, millaiset ratkaisut sopivat muuttuneeseen henkilöstövuokraustilanteeseen. Siinä olemme asiakkailta saamamme palautteen mukaan asiantunteva, luotettava ja rehellinen yhteistyökumppani. 

Kuljemme asiakkaidemme rinnalla ja autamme löytämään työntekijöiden tilanteeseensa parhaiten sopivan yhteistyömallin. Mahdollisuudet ovat moninaisia: rekrytoitava voi tehdä työtä Medikumppanin työntekijänä ja suorassa tösuhteessa esimeriksi lääkärin erikoistumisopintojen aikana. Kerron mielelläni lisää myös siirtymämalleista ja suorarekrytoinneista, jotka luovat jatkumoa ja pysyvyyttä työpaikalle. 

Autamme sote-alan työnantajaa navigoimaan keskellä haastavaa sote-uudistusta, kuten muutostilanteiden läpiviennissä ja uusien toimintamallien rakentamisessa. Henkilöstövuokrauksen ohella valmennamme myös työnantajan omaa henkilöstöä ja johtoa, jotta he voivat sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ja vahvistaa työyhteisöään.

Yhteistyömme alkaa aina avoimesta ja rehellisestä keskustelusta. 

Haluamme ymmärtää asiakkaamme yksilölliset tarpeet, jotta voimme yhdessä löytää parhaiten sopivat ratkaisut. Joskus vastaus on, ettei meitä tarvita, mutta sote-alaa tunteva tietää, että pian tilanne voi olla toisenlainen. Alaa säätelevien lakien mukaan laadukas hoito ja potilasturvallisuus on taattava vuoden jokaisena päivänä. Siksi vastuullisuus ja järkevä hinnoittelu ovat toimintamme ytimessä: tarjoamme pitkäaikaisia ratkaisuja, emme kalliita silmänkääntötempppuja.

Yli kahden vuosikymmenen aikana olemme luoneet vahvoja ja kestäviä kumppanuuksia sote-alan toimijoiden kanssa. Olemme kokeneet yhdessä sote-alan muutokset, poikkeustilat ja muut haasteet, ja kasvaneet näiden kokemusten kautta. Pitkäjänteinen yhteistyö on mahdollistanut sen, että voimme auttaa asiakkaitamme ennakoimaan tulevia muutoksia ja reagoimaan niihin ajoissa.

Kirjoittajasta. Anu Fält on Medikumppanin toimialajohtaja. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus HR-asiantuntijana sosiaali- ja terveysalalla, erityisesti lääkäreiden ja hammaslääkäreiden rekrytoinnissa. Anu arvostaa avointa keskustelua ja vastuullista toimintaa, jotka tukevat työyhteisöjä ja potilaiden hyvää hoitoa. Hän iloitsee pitkäaikaisista asiakassuhteista ja tapaa innolla uusia yhteistyökumppaneita.