Myytti: lääketeollisuuden asiantuntijarekrytointi on helppoa

Kuvassa on Medikumppanin rekrytointikonsultti Laura Krajalainen ja teksti "Kilpailu asiantuntijoista on niin kovaa, että joskus oikeanlaista osaamista on vaikea löytää kotimaasta.".

Lääketeollisuuden asiantuntijarekrytointi koetaan usein haastavana, ja tätä mielikuvaa tukevat monet eri tekijät. Tässä blogitekstissä pureudun yleisiin käsityksiin ja todellisiin haasteisiin, joita kohtaamme rekrytoinnin prosesseissa. Lääketeollisuuden rekrytoinnin ratkaisut löydät Medikumppanilta.

Miksi yleisesti uskotaan, että lääketeollisuuden asiantuntijarekrytointi on vaikeaa?

Rekrytointi lääketeollisuudessa on monimutkaista erityisesti kahdesta syystä.

Ensinnäkin kilpailu samoista osaajista on kovaa. Monet yritykset haluavat palkata huippuasiantuntijoita, joilla on erityisosaamista, mikä tekee sopivan kandidaatin löytämisestä haastavaa.

Toiseksi, vaikka koulutukset ovat laajoja ja kattavia, työllistyminen riippuu pitkälti ammattilaisen omista kiinnostuksen kohteista ja uravalinnoista, mikä voi rajoittaa potentiaalisten hakijoiden määrää.

Rekrytoinnit viedään maaliin hyvillä verkostoilla ja kuuntelutaidoilla

Yksi merkittävimmistä haasteista on asiantuntijoiden saatavuus ja löydettävyys. Oikean kandidaatin löytäminen voi kestää pitkään, koska prosessi on monivaiheinen ja vaatii tarkkuutta. Siksi oikeanlaiset verkostot ovat tärkeitä.

Rekrytoijan on osattava esittää oikeita kysymyksiä työnantajille, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Se säästää työnantajan aikaa, jonka aika kuluu jo arkipäivän pyörittämiseen. Hyvät kuuntelutaidot auttavat olemaan perillä siitä, mitä erityisosaamista kulloinkin haetaan.

Asiantuntijatöihin tarvitaan korkeaa koulutusta ja kansainvälisiä rekrytointeja

Lääketeollisuuden asiantuntijarooleissa korostetaan korkeakoulutusta tai yliopistotutkintoa. Eri rooleihin vaaditaan erilaisia erityistaitoja ja koulutusta. Lista erilaisista osaamisprofiileista on pitkä. Asiakkaat etsivät muun muassa farmakologian erikoislääkäreitä, proviisoreita, bioanalyytikkoja, farmaseutteja, laborantteja, konetekniikan insinöörejä, biotieteiden tohtoreita sekä mikrobiologian ja virologian asiantuntijoita.

Kilpailu asiantuntijoista on niin kovaa, että joskus oikeanlaista osaamista on vaikea löytää kotimaasta.

Kansainväliset työmarkkinat vaikuttavat rekrytointiin merkittävästi, ja sopivia kandidaatteja etsitäänkin usein kansainvälisesti. Siksi onkin selvää, että lääketeollisuuden rekrytointityössä on oltava valmis myös kansainväliseen rekrytointiin. Se on aivan oma lukunsa, eikä aina ihan helppoa.

Lääketeollisuuden huippuosaajia houkuttelevat hyvä johtaminen ja reilu palkkaus

Palkkaus ja työsuhde-edut ovat merkittäviä tekijöitä asiantuntijoiden houkuttelemisessa lääketeollisuuteen. Yritykset, jotka tarjoavat kilpailukykyistä palkkaa, hyvää johtamista sekä mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä, onnistuvat paremmin houkuttelemaan lääketeollisuuden huippuosaajia.

Kun perusasiat ovat työpaikalla kunnossa, rekrytoijan tehtävä helpottuu merkittävästi.

Valmistaudun rekrytointiin työnantajan kanssa huolellisesti. Puhumme työnantajan kanssa samaa kieltä, koska olen koulutukseltani bioanalyytikko ja olen työskennellyt aiemmin lääketeollisuudessa. Otsikossa esitetyn myytin murtaminen vaatii avointa keskustelua ja realistisia odotuksia sekä rekrytoijilta että työnhakijoilta. Näin voimme yhdessä luoda menestyksekkään ja kestävän lääketeollisuuden työympäristön, jossa sekä työnantajat että työntekijät voivat kukoistaa.

Lääketeollisuuden rekrytoinnin ratkaisut löydät Medikumppanilta!

Kirjoittajasta. Laura Karjalainen on Medikumppanin rekrytointikonsultti. Hän rekrytoi bioanalyytikkoja, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä. Laura tunnetaan työssään positiivisesta ja välittömästä asenteestaan. Hänellä on aito halu auttaa ihmisiä saavuttamaan uratavoitteensa, ja hänen energiansa ja innostuksensa ovat tarttuvia.