Tietosuojalausunto

HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMISTA JA KÄSITTELYÄ KOSKEVA TIETOSUOJALAUSUNTO

Medikumppani Oy:n tietosuojalausunnon tarkoituksena on kertoa niistä pääperiaatteista ja käytännöistä, joita me Medikumppani Oy:ssä noudatamme asiakkaidemme yksityisyyden suojan, viestinnän luottamuksellisuuden ja muiden oikeutettujen intressien varmistamiseksi. Tietosuojalausuntomme yhdessä henkilörekistereitä koskevien tietosuojaselosteiden kanssa muodostaa perustan, jonka mukaan Medikumppani Oy kerää ja käsittelee tällaisia tietoja. Käytäntöä sovelletaan kaikissa verkkosivustoissa ja muissa meidän ylläpitämissämme palveluissa, kuten uutiskirjeissä (”Medikumppani-palvelut”).

Käyttämällä Medikumppani-palveluita annat meille luvan käyttää tietojasi tämän käytännön ehtojen mukaisesti. Käsittelemme vain ja ainoastaan sellaisia henkilötietoja, jotka ovat tarpeellisia liiketoimintamme kannalta. Voimme lähettää suoramarkkinointiviestejä ja muuta asiakasviestintää myös sähköisesti. Pyrimme siihen, että tieto on hyödyllistä ja että viestien määrä on kohtuullinen. Asiakkaanamme sinulla on aina oikeus kieltää meitä lähettämästä suoramarkkinointia.

Jos toimintatapaamme tulee muutoksia, päivitämme tätä käytäntöä ja julkaisemme viimeisimmän version tällä sivulla. Tarkista säännöllisesti, onko yksityisyydensuojakäytäntöön tullut muutoksia. Kaikissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä ja omien oikeuksien käyttämiseen liittyvissä tilanteissa rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä Medikumppani Oy:öön postitse osoitteeseen: Medikumppani Oy / Henkilörekisterit, Linnankatu 13a B 32, 20100 Turku.

Verkkosivusto

Verkkosivustomme ei kerää mitään henkilötietoja muutoin kuin silloin, jos sille annetaan niitä nimenomaisesti ja tietoisesti.

Medikumppanin verkkosivustolla vieraillessasi verkkopalvelin tallentaa joitakin perustietoja verkkovierailuun liittyen, kuten esimerkiksi verkkovierailun ajankohdan, sivustossa avatut verkkosivut ja internetpalveluntarjoajan verkkotunnuksen. Sinua ei voi niiden perusteella tunnistaa yksilönä verkon ulkopuolella. Näitä tietoja kerätään vain verkkosivuston käytön analysoimiseksi ja verkkosivuston kehittämisen ohjaamiseksi.

Jos jätät Medikumppani-palveluissa yhteydenottopyynnön, sitä varten sinun on annettava meille nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja tittelisi. Yhteydenottopyynnön jättämällä rekisteröidyt samalla uutiskirjeemme tilaajaksi Medikumppani-palveluihin. Yhteystietosi tallentuvat verkkosivuston palvelimelle ja ne välittyvät sähköpostin palvelimen kautta Medikumppanin toimihenkilöille. Tietojasi ei käytetä muihin tarkoituksiin kuin Medikumppani-palveluissa määriteltyihin käyttötarkoituksiin. Säilytämme antamasi henkilötiedot turvallisesti. Jättämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt henkilötietojesi käytön edellä kuvatulla tavalla. Suojataksemme yksityisyyttäsi emme koskaan tietoisesti kerää muuta kuin ne henkilökohtaiset tiedot, joita tässä käytännössä kuvattujen toimintojen suorittaminen edellyttää.

Evästeet

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia seurantatekniikoita verkkosivustollamme kerätäksemme sinulta Medikumppani-palvelujen käyttöön liittyviä muita kuin henkilökohtaisia tietoja tämän käytännön mukaisesti. Evästeet sisältävät yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla käyttäjiä voidaan tunnistaa. Medikumppani Oy käyttää verkkopalvelussaan evästeitä palvelujen toteuttamiseksi ja helpottamaan palvelujen käyttöä.

Evästeiden kieltäminen

Käyttäjä voi antaa suostumuksensa evästeiden käytölle tai kieltää sen selaimensa asetuksista. Evästeet ovat tarpeellisia joidenkin palvelujen toimivuudelle, joten Medikumppani Oy ei takaa kaikkien palvelujen toimivuutta, jos evästetoiminnallisuus ei ole käytössä.

Google Analytics ja sosiaalinen media

Medikumppani-palvelut käyttävät Google, Inc.:n (“Google”) verkkoanalyysipalvelua Google Analyticsia. Myös tämä verkkoanalyysipalvelu käyttää yllä mainittuja evästeitä. Evästeiden avulla Google Analytics voi auttaa verkkosivusto-operaattoreita analysoimaan niitä tapoja, joilla verkkosivustojen käyttäjät käyttävät verkkosivustoa. Googlen toimesta evästeen luomat tiedot mm. sitä, miten käytät verkkosivustoa, lähetetään Yhdysvaltoihin ja tallennetaan siellä palvelimille. Verkkosivuston käytön arvioinnin lisäksi Google voi laatia raportteja verkkosivuston toiminnasta verkkosivusto-operaattoreille. Lisäksi Google voi tarjota muita internetin käyttöön liittyviä palveluista sekä verkkosivuston toimintaan liittyviä palveluita. Google voi lähettää nämä tiedot kolmansille osapuolille, jos laki sitä vaatii tai mikäli kolmannet osapuolet käsittelevät näitä tietoja Googlen puolesta. Google ei kuitenkaan yhdistä IP-osoitettasi muihin säilyttämiinsä tietoihin. Käyttämällä Medikumppanin verkkosivustoa suostut siihen, että Google käsittelee sinua koskevia tietoja yllä kuvatulla tavalla ja mainittuihin tarkoituksiin.

Medikumppani-palveluissa on käytössä myös ns. yhteisöliitännäisiä toimintoja, kuten Facebookin tykkää-painike, jonka sisältö tulee suoraan Facebookista. Facebook, Google, Twitter ja muut vastaavat palveluntarjoajat voivat kerätä tietoja kävijän vierailusta kulloinkin voimassaolevien ehtojensa mukaisesti.  Emme kuitenkaan valvo kolmansien osapuolten käytäntöjä emmekä vastaa niistä.  Internet on avoin järjestelmä, jossa on mahdotonta taata, etteivät luvattomat kolmannet osapuolet pysty ohittamaan turvaavia toimenpiteitä tai käyttämään tietoja sopimattomiin tarkoituksiin.

Viestintäviraston sivuilta saat lisätietoa ajankohtaista ja yleiseen tietoturvallisuuteen liittyvistä seikoista. Lisäksi osoitteessa www.tietoturvaopas.fi on jatkuvasti päivittyvää tietoa esimerkiksi liikkeellä olevista viruksista ja tietoturva-aukkojen päivityksistä.

Ilmoita mahdollisesta tietoturvaloukkauksesta Medikumppanin toimistoon.

Rekisteriselosteet

Henkilöstörekisterin tietosuojaseloste

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Suoramarkkinoinnin tietosuojaseloste