Lääkärien vuokratyön myytit murtuvat

Kaikkihan osaavat kuvailla, millaisia terveydenhuoltoalan vuokratyöt ovat ja mitä ”keikkalääkärin” elämä on. Eikö totta? Listasimme kymmenen yleisintä vuokratyön myyttiä. Oletko sinä törmännyt näihin myytteihin?

1. Vuokratyöt ovat aina vain keikkoja.

Vuokratyön parhaita puolia on se, että työrupeamien pituuteen voit itse vaikuttaa. Haluatko tehdä vain lyhyitä keikkoja? Sopii. Haluatko viettää samassa paikassa pidemmän aikaa? Järjestyy. Esimerkiksi Medikumppanilla suurin osa työntekijöistä tekee pitkiä, yli vuoden kestäviä työjaksoja. Vuokratyö mukautuu hyvin muun elämäntilanteesi mukaan ja vapaiden sopiminen onnistuu joustavasti.

2. Vuokratyöfirmat ovat epäluotettavia: et tiedä mihin työllistyt, ennen kuin avaat työpaikan oven.

Tarjoamamme työpaikat perustuvat aina asiakkailta tulleisiin todellisiin tilauksiin. Näin ollen me tiedämme tarkkaan, mistä paikasta on kyse ja kerromme siitä kaiken sinulle. Pidämme asiakkaisiin säännöllisesti yhteyttä ja tiedämme työpaikkojen tilanteen. Jos paikka ei vastaa toiveitasi, olemme yhteydessä asiakkaaseen ja selvitämme mahdollisuudet muokata toimenkuvaa tai pestiä.

3. Työpaikat ovat aina yksipuolisia.

Vuokratöitä on tarjolla julkisella ja yksityisellä puolella, perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa, hoitokodeissa ja työterveysasemilla, sairaaloissa ja lääkärikeskuksissa, suurissa kaupungeissa, pienissä taajamissa ja turistikohteissa – ihan vain muutamia mainitaksemme. Lista ei kuulosta yksipuoliselta, vai mitä? Monipuolisista työtehtävistä ei ole pulaa, vaan pikemminkin on mistä valita.

4. Vuokratyöläisiä viilataan linssiin: työsuhde-etuja ei ole ja palkanmaksussakin suhmuroidaan.

Vuokratyöntekijämme ovat työsuhteessa Medikumppaniin. Sairastuessasi saat sairausajan palkkaa ja sinulle on järjestetty kattava työterveyshuolto. Lisäksi saat koulutusrahaa oman ammatillisen osaamisesi kehittämiseen. Meillä on käytössä selkeät palkkamallit, joista kerromme läpinäkyvästi jo työpaikkailmoituksessa. Kaikki palkkamme ovat kokonaispalkkoja, ja ne kolahtavat tilillesi sovittuna päivänä. Medikumppanilla ei näissäkään asioissa suhmuroida.

5. Henkilöstöpalveluyrityksistä saa huonoa palvelua, ja lääkärit jäävät oman onnensa nojaan.

Lääkäreistä on niin kova kysyntä, että henkilöstöpalveluyrityksillä ei luulisi olevan varaa kääntää heille selkäänsä. Medikumppanille henkilökohtainen ja asiantunteva palvelu on kunnia-asia: saat oman yhteyshenkilön, johon voit olla yhteydessä aina, kun tarvitset apua tai mieleesi herää kysymyksiä. Pidämme aktiivisesti yhteyttä myös työllistymisen jälkeen, ja aivan oma-aloitteisesti! Meiltä saa tukea myös esimerkiksi lainopillisissa asioissa, joita lääkäri voi potilastyössään kohdata.

Vuokratyön etuja yksityisenä ammatinharjoittajana toimimiseen verrattuna ovat esimerkiksi, että meidän lääkärimme ei tarvitse huolehtia vuokrista, kuluista tai kirjanpitovelvollisuudesta. Vastaamme myös kaikista lakisääteisistä työnantajavelvoitteista.

6. Vuokralääkärit ovat tyytymättömiä työnantajaan eivätkä koe olevansa osa työyhteisöä.

Seuraamme säännöllisesti työntekijöidemme tyytyväisyyttä ja reagoimme palautteeseen. Viimeisimmässä työtyytyväisyystutkimuksessa saimme työntekijöiltämme kiitettävän arvosanan 4/5. Medikumppanilla olet aina tasavertaisessa asemassa toimipisteen muiden lääkäreiden kanssa. Saat muun muassa kattavan perehdytyksen, kollegatukea ja oikeuden osallistua koulutuksiin.

7. Vuokrahenkilökuntaa ei kouluteta.

Medikumppanin lääkärit saavat koulutusrahaa oman osaamisensa kehittämiseen. Annamme tukea urasuunnitteluun ja ammatilliseen kehittymiseen, ja järjestämme lääkärin toiveesta kehityskeskusteluja. Meidän kauttamme voi saada myös erikoistumispaikkoja, jos ura on siinä vaiheessa.

8. Vuokratyö sopii vain nuorille tai uransa alussa oleville lääkäreille.

On totta, että vastavalmistunut lääkäri on kauttamme hyvissä käsissä: varmistamme aina, että hänet perehdytetään työhönsä, hän tuntee talon tavat ja että asiat sujuvat hänen ja asiakkaamme välillä. Samoista eduista nauttii myös kokenut ammattilainen. Jos numerofaktoja halutaan, niin lääkäriemme keski-ikä on 41 vuotta ja urien pituus Medikumppanilla vaihtelee noin puolesta yli 10 vuoteen. Vuokratyö sopii siis kaikille, vai mitä?

9. Et voi suorittaa YEK:n tai erikoistumisen jaksoja vuokratyösuhteen aikana.

Vuokratyösuhteessa voit suorittaa YEK:n ”Muut palvelut” -jakson toiveidesi mukaan monipuolisissa työtehtävissä. Lisäksi voit suorittaa erikoistumiseen sopivia työjaksoja muun muassa työterveyshuollossa ja sairaalatyössä. Vuokratyö taitaakin alkaa näyttäytyä aina vain monipuolisempana vaihtoehtona?

10. Vuokratyösuhteet ovat aina lyhytaikaisia.

Medikumppanilla pisimmät työsuhteet lähestyvät jo teini-ikää. Se tarkoittaa sitä, että meillä on useitakin lääkäreitä, jotka ovat olleet palkkalistoillamme jo 10 vuotta tai kauemmin. Tänä aikana he ovat viihtyneet samassa toimipisteessä useamman vuoden, ovat halutessaan vaihtaneet toimipisteiden välillä tai siirtyneet työskentelemään toisen asiakkaamme yksikköön.

Jos siis uskot, että monipuolinen ja joustava vuokratyö voisi sopia sinulle, ota yhteyttä meihin joko sähköpostitse tai puhelimitse (info@medikumppani.fi, p. 029 170 1370), tai täyttämällä alla oleva lomake. Etsitään yhdessä sinulle sopiva työ!