10 vuotta Medikumppanin lääkärinä – ”Parasta on ollut henkilökohtainen ja huomaavainen suhtautuminen sekä sopivan työajan mahdollisuus”

Lääkäri Anne-Mall Maripuu ja Jenny Ruuskanen

Hip hurraa Anne-Mall Maripuu, joka jäi eläkkeelle 10 vuoden työsuhteestaan Medikumppanilla! Anne-Mall työskenteli Medikumppanin lääkärinä vuosina 2009–2019, ja oli näin yksi pisimpään meillä viihtyneistä lääkäreistä. Tässä jutussa hän jakaa kokemuksiaan vuosien varrelta ja muistelee, millaista Medikumppanilla oli olla töissä.

– Hei Anne-Mall! Kiitos kun ehdit kertoa kokemuksistasi. Kertoisitko ensin hieman itsestäsi?

”Aloitin työt Medikumppanilla (silloisella Mediradixilla) heinäkuussa 2009. Koulutukseltani olen yleislääkäri Tarton yliopistosta, valmistuin 1969.”

– Miten päädyit aloittamaan Medikumppanin työntekijänä?

”Ensin kollega kutsui mukaan esittelyyn Turkuun. Sieltä mentiin Jennyn [Jenny Ruuskanen, Medikumppanin HR-päällikkö] kanssa tutustumaan mahdolliseen työpaikkaan ja pian olikin sovittu osastolääkärin työ sairaalassa.”

– Millaisissa tehtävissä ja työpaikoissa olet Medikumppanin kautta ollut?

”Olen ollut siis osastolääkärinä sairaalassa, yleislääkärinä yksityisellä lääkäriasemalla sekä terveyskeskuksessa, ja lisäksi työterveyslääkärinä sairasvastaanotolla, muun muassa Porvoossa ja Kotkassa.”

– Miten työskentely Medikumppanilla on sujunut?

”Työskentely on sujunut yleensä hyvin, vaikka kokemusta esimerkiksi silmätautien, ihotautien tai gynekologian parissa työskentelystä ei ollut aikaisemmin Virossa ollut. Ensimmäiset viisi vuotta tein töitä kokoaikaisesti, ja sen jälkeen olen pitänyt myös taukoja. Viimeisessä työpaikassani työrasitus muodostui suht korkeaksi lääkäripulan takia, ja siellä oli joka päivä 25–30 asiakasta (vastaanotto, konsultaatiot, puhelinkontaktit ja reseptit).”

– Mitkä ovat olleet parhaita puolia Medikumppanin työntekijänä olemisessa?

”Henkilökohtainen ja huomaavainen suhtautuminen sekä sopivan työajan mahdollisuus.”

– Mikä on hauskin tai mieleenpainuvin muistosi työskentelyajaltasi?

”Muistan hyvin koulutuksen nivelongelmista ja nivelpistoksista Helsingissä 2014. Sain siitä paljon apuvälineitä myös omaan työhön ja olen sen jälkeen tehnyt entistä enemmän nivelpistoksia itsekin. Tietysti myös keskustelut ja tapaamiset Jennyn kanssa ja häneltä lahjaksi saamani kaunis kynttilälyhty pöydälläni.”

– Kiitos yhteisistä vuosista, Anne-Mall! Kanssasi on ollut ilo tehdä yhteistyötä. Toivomme sinulle kaikkea hyvää tulevaan.

*Kuvassa lääkäri Anne-Mall Maripuu yhdessä Medikumppanin HR-päällikön Jenny Ruuskasen kanssa.

>> Tuleeko sinusta seuraava Medikumppanin lääkäri? Katso täältä avoimet työpaikkamme.

>> Täällä voit tutustua työsuhde-etuihimme! Meillä esimerkiksi saat aina oman henkilökohtaisen yhteyshenkilön, joka auttaa sinua kaikissa työsuhteen vaiheissa.

>> Voit myös aina ottaa yhteyttä ja kysyä lisää meillä työskentelystä ja sinua kiinnostavista työmahdollisuuksista. Vaikkei meillä juuri nyt olisikaan toiveitasi vastaavaa työpaikka avoinna, kartoitamme mielellämme sinulle uuden unelmien työn!