Reilut ja läpinäkyvät palkkamallit lääkäreille

Palkka on työn sisällön ja mielekkyyden lisäksi tärkeä osa kokonaisuutta. Usein henkilöstöpalveluyrityksissä on käytössä paljon erilaisia palkkamalleja ja -käytäntöjä. Alaa tuntemattomalle ne voivat tuntua epäselviltä ja herättää jopa kysymyksiä palkan oikeellisuudesta.  Medikumppanin toiminnassa onkin erittäin tärkeää, että työntekijämme kokevat palkkamallimme läpinäkyviksi, ymmärrettäviksi ja reiluiksi. Käymme palkkamallit aina tarkasti läpi työntekijän kanssa, näin tietokatkoksille ei jää sijaa.

Medikumppanin kautta työskentelevän lääkärin palkka määräytyy yleensä joko työtuntien, vastaanotettujen potilaiden tai lääkärin laskutuksen mukaan. Nämä palkkamallit ovat käytössämme siitä syystä, että asiakkaamme käyttävät myös erilaisia hinnoittelumalleja omassa toiminnassaan. Medikumppanilla palkka on kuitenkin aina selkeä ja läpinäkyvä kokonaispalkka.

Kokoaikaisella Medikumppanin työntekijällä työaika on keskimäärin 38,25 h / viikko. Medikumppanilla pystyt kuitenkin aina joustavasti vaikuttamaan myös työmäärääsi ja voit tehdä töitä oman elämäntilanteesi mukaan.

Tuntipalkka on käytössä lääkäreillä pääsääntöisesti kuntapuolella sekä joissakin yksityisen sektorin toimipisteissä. Palkka perustuu ennalta sovittuun kiinteään tuntipalkkaan ja tehtyihin työtunteihin.

Potilaskohtainen palkkamalli on hyvin yleinen ja käytössä pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla ja usein myös työterveyshuollossa. Palkka perustuu potilaiden määrään sekä potilaaseen käytetyn vastaanottoajan pituuteen, joka vaihtelee pääsääntöisesti 20–60 minuutin välillä. Vastaanottokäyntien lisäksi palkkaa saa myös muun muassa puheluista, reseptien uusinnoista sekä tehdyistä toimenpiteistä. Potilaskohtainen palkka on yleensä viikonloppuisin korkeampi kuin arkisin.

Potilaskohtaisessa palkkamallissa sinulla on itse mahdollisuus vaikuttaa tulotasoosi sekä työrytmiisi. Medikumppanin tarjoamat potilaskohtaisen palkkamallin työpaikat ovat vilkkaita yksiköitä, joissa potilasvirtaa riittää.

Prosenttiperusteinen palkkamalli on käytössä lääkäreillä yksityisellä sektorilla. Palkkana maksetaan aina sovittu prosenttiosuus potilaslaskutuksesta. Prosenttiperusteinen palkkamalli on hyvin selkeä ja sopii potilaslaskutukseen tottuneelle tekijälle. Mallissa omaa tulotasoa on helppo seurata.

Kerromme aina jo työpaikkailmoituksessa paikassa käytettävästä palkkamallista ja saat lisätietoa palkkauksesta työtarjouksessa sekä meidän rekrytointitiimin yhteyshenkilöiltä. Käy siis katsomassa sinulle mieleinen työpaikka avoimista työpaikoistamme tai ota suoraan yhteyttä rekrytointikonsulttiimme Iiroon (iiro.pullinen@medikumppani.fi / p. 044 748 0022)