Sairaanhoitajan tarina: Yksilöllistä, välittävää ja joustavaa yhteistyötä

Sairaanhoitaja Linda

Yksilöllistä, välittävää ja joustavaa yhteistyötä – lue sairaanhoitajamme kokemuksista

(kuvassa Linda, kuvan on ottanut Lauri Laine)

Työskentelin sairaanhoitajana koronarokoteprojektissa Medikumppanin kautta julkisella terveydenhuollon toimijalla ja olen ollut hurjan tyytyväinen yhteistyöhön, muistelee Linda Leinonen ja kertoo, miten alun perin päätyi Medikumppanin työntekijäksi. Kuulin teistä työkaverini kautta työpaikan kahvipöydässä, jossa usein vaihdamme kollegoiden kesken kokemuksia työnantajista. Ystäväni puhui teistä hyvää, kehui työnantajana ja suositteli olemaan teihin yhteydessä. Mielenkiintoni heräsi ystäväni positiivisten kokemusten perusteella ja halusin ottaa selvää, millaisia mahdollisuuksia voisin kauttanne löytää. Ja sillä tiellä olemme. Yhteistyössä juuri siinä hetkessä osui kaikki kohdilleen; ajankohta, osa-aikainen työ kulttuurin tutkimuksen opiskelujen rinnalla, mahdollisuus yhdistää kaksi osa-aikaista työtä sekä kollegoiden ylistävät kokemukset teistä, muistelee Linda ja jatkaa tyytyväisenä;

Yhteistyö oli alusta loppuun asti upeaa ja todella vaivatonta. Minut ja tilanteeni kohdattiin yksilöllisesti ja kaikki käytännön asiat sujuivat todella nopeasti ja näppärästi. Työsopimus odotti s- postissa heti keskustelumme jälkeen sunnuntaina, tietoturva oli huomioitu henkilötietoja sisältävässä lähetyksessä ja sähköisen allekirjoituksen ansiosta saimme myös sopimuksen kuntoon hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkua. Pienet, mutta luottamussuhteeseen isosti vaikuttavat yksityiskohdat viestivät minulle Medikumppanin laadukkaasta työstä, sekä siitä miten heillä todella välitetään työntekijöistä. Asioidessani Medikumppanin ammattilaisten kanssa minulle tuli aidosti tunne nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta. Heille en ole vain yksi massasta, resurssi muiden joukossa.

Rekrytointia ihmisyys edellä

” Terveydenhuollon kentällä ja julkisessa keskustelussa puhutaan juuri nyt paljon meidän ammattilaisten palkitsemisesta ja palkkojen nostamisesta henkilöstön sitouttamisen parantamiseksi ja työn houkuttelevuuden lisäämiseksi. Toki palkalla on iso merkitys, totta kai, mutta liian vähälle huomiolle jäävät toiset tekijät; elämänlaatu ja mahdollisuus vaikuttaa oman elämän asioihin, jotka myös painavat vaakakupissa.”

Valintaani työllistyä Medikumppanin kautta vaikutti positiivisen ja luottamuksellisen suhteen lisäksi hyvä palkkataso, työn joustavuus sekä mahdollisuus vaikuttaa itse muun muassa työaikoihin, kuvaa Linda ja jatkaa. Terveydenhuollon kentällä ja julkisessa keskustelussa puhutaan juuri nyt paljon meidän ammattilaisten palkitsemisesta ja palkkojen nostamisesta henkilöstön sitouttamisen parantamiseksi ja työn houkuttelevuuden lisäämiseksi. Toki palkalla on iso merkitys, totta kai, mutta liian vähälle huomiolle jää toiset tekijät; elämänlaatu ja mahdollisuus vaikuttaa oman elämän asioihin, jotka myös painavat vaakakupissa, kertoo Linda.

”Se, että työ joustaa ja työaikoihin on mahdollisuus vaikuttaa, parantaa kokonaisvaltaisesti elämää. Voi harrastaa, viedä lasta hammaslääkäriin tarvittaessa ja ylipäänsä suunnitella elämää pidemmälle kuin mitä seuraavan kolmen viikon työvuorolista sanoo. Vapaus miettiä elämää on arvo itsessään, jota tänä päivänä ja ruuhkavuosiarjen keskellä myös arvostan yhä enemmän. Se ei ole rahalla korvattavissa.”

Yhteistyö Medikumppanin kanssa on merkityksellistä, motivoivaa ja arvokasta ja suosittelen heitä lämpimästi työnantajana, kiteyttää Linda vielä haastattelumme lopuksi.

>> Tutustu kauttamme löytyviin avoimiin sairaanhoitajien ja lähihoitajien avoimiin työpaikkoihin.

>> Lue myös inspiroiva uratarina ja uskalla innostua.