Medikumppani haluaa pitää huolta henkilöstönsä ikääntyvistä vanhemmista

Yhteiskuva Medikumppanin ja Gubben tiimeistä

Medikumppani auttaa työntekijöitään huolehtimaan ikääntyvistä perheenjäsenistä. Uuden henkilöstöedun tavoitteena on, että Medikumppanin työtekijät voivat helpottaa omaa kiireistä arkeaan ilahduttamalla ikääntyviä omaisiaan kiireettömällä ja luotettavalla seuralla.

Medikumppani pyrkii uusimmalla henkilöstöedullaan vastaamaan osaltaan ikäihmisistä huolehtimisen kasvavaan haasteeseen ja kehittämään työn perheystävällisyyttä entistä kattavammaksi. Väestön ikääntyessä yhä useampi työssäkäyvä on huolissaan läheisen ikäihmisen yksinäisyydestä, voinnista ja aktiivisuuden hiipumisesta.

Perheystävällisyys käsitetään työpaikoilla usein edelleen vain pienten lasten vanhempia koskevaksi asiaksi. Ikääntyvistä vanhemmista huolehtimisen elämänvaihe koskettaa kuitenkin yhä useampaa työssäkäyvää. Medikumppani haluaakin toimia edelläkävijänä ja kehittää perheystävällisiä käytäntöjään sopivaksi erilaisiin elämäntilanteisiin.

”Mahdollisuus sovittaa yhteen työ ja arki on keskeistä jaksamiselle. Monen työssäkäyvän mieltä painaa huoli ikääntyvästä perheenjäsenestä, varsinkin jos tämä asuu toisella paikkakunnalla”, kertoo Medikumppanin toimitusjohtaja Teija Koskinen.

Palvelu tuotetaan yhdessä Gubbe Sydänystäväpalveluiden kanssa, ja se kattaa viikoittaisen kahden tunnin mittaisen, vakioaikaan tehtävän vierailun asiakkaan luona. Asiakkaalla vierailee aina sama, juuri hänelle valittu luottohenkilö, Gubbe. Vierailun aikana voidaan asiakkaan toiveen mukaan ulkoilla, käydä kaupassa, katsoa elokuvaa, tehdä ruokaa tai vaikka kahvitella. Tavoitteena on ilahduttaa asiakasta samoin kuin ilahduttaisi luotetun hyvän ystävän vierailu. Aktiivisuuden lisääminen on myös palvelun ytimessä.

Hymyilevä ikäihminen ulkoilee Gubben kanssa.
Medikumppani on alkanut tukea työntekijöitään ikääntyvistä perheenjäsenistä huolehtimisessa. Kuva: Gubbe

”Pidän erityisen hienona sitä, että Gubbe työllistää paljon myös nuoria. Jokaisella ei ole isovanhempia tai he saattavat asua kaukana. Sukupolvien välinen ystävyys on merkityksellistä molemmille osapuolille, ikäihmiselle ja nuorelle. Arjen ja työelämän muuttuessa yhä kuormittavammaksi, koen tärkeäksi, että voimme tukea työntekijöitämme yhä monipuolisemmin. Olen todella iloinen, että löysimme Gubbe Sydänystäväpalvelun”, Koskinen sanoo.

”Hienoa päästä auttamaan ja ilahduttamaan myös Medikumppanin henkilökuntaa. Esimerkiksi toisella paikkakunnalla asuva muistisairas vanhempi voi aiheuttaa työntekijälle vakavaa huolta, ja meidän palvelumme avulla työnantaja pystyy osaltaan helpottamaan tätä huolta”, sanoo Gubben toimitusjohtaja Sandra Lounamaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, Teija Koskinen, Medikumppani, puh. 040 355 8908,  teija.koskinen@medikumppani.fi

Co-Founder & CEO, Sandra Lounamaa, Gubbe, puh. 040 835 8367, sandra@gubbe.io

Gubben asiakaspalvelu, puh. 044 491 0039, gubbe@gubbe.io

Gubbe on uudenlainen ei-sairaanhoidollinen vanhuspalvelu, joka pitää ikäihmisen aktiivisena, auttaa arjen askareissa sekä tuo samalla turvaa koko perhepiirille. Lisäksi Gubbe luo merkityksellistä työtä nuorille.

Medikumppani on terveydenhuollon HR-kumppani, joka rakentaa entistä parempia terveydenhuollon työyhteisöjä saattamalla oikeat terveydenhuollon asiantuntijat oikeaan paikkaan ja tukemalla heitä työssään. Uskomme, että mitä paremmin terveydenhuollon asiantuntijat voivat työssään, sitä parempaa hoitoa potilaat saavat ja sitä paremmin me kaikki voimme.