Medikumppani tarttuu haasteeseen hoitajapulan lievittämiseksi

Suomen kokeneimpiin terveydenhuollon alan henkilöstöpalveluyrityksiin lukeutuva Medikumppani Oy laajentaa toimintaansa jatkossa myös hoitajarekrytointeihin. Medikumppani on lähes kahden vuosikymmenen ajan vastannut alalla lääkäri- ja hammaslääkärirekrytoinneista. Koska väestön ikääntymisen ja pandemian myötä pula myös pätevistä hoitajista on kasvanut entisestään, vastaa Medikumppani tähän haasteeseen laajentamalla omaa liiketoimintaansa.

”Medikumppani tunnetaan ammattitaitoisesta ja rehdistä toiminnasta terveydenhuollon resurssoinnin saralla. Meille hyvä työntekijä- ja asiakaskokemus ovat aina olleet kaiken toimintamme keskiössä. Uskomme vahvasti, että yksilön hyvinvointi heijastuu positiivisesti työyhteisöön ja aina potilaalle asti. Henkilöstöpalvelualalla mahdollisuudet vaikuttaa työntekijän hyvinvointiin ovat rajalliset, mutta niitä on. Mielestämme tärkeintä on kuulla työntekijää ja tämän ajatuksia ja pyrkiä edistämään hänen hyvinvoinnilleen toimivia ratkaisuja. Näitä hyviä, toimivia malleja olemme keksineet runsaasti ja haluamme tuoda ne nyt myös hoiva-alalle. Tänä syksynä olemme onnistuneesti tarjonneet hoitajaresurssia jo yksityiselle sektorille, vuoden alusta lähtien tarkoituksemme on osallistua myös alan kilpailutuksiin”, kertoo Medikumppanin toimitusjohtaja Teija Koskinen.

Marraskuun alussa yrityksessä aloitti hoiva-alalta laajan kokemuksen kartuttanut toimialajohtaja Saara Sirén, joka yhdessä Koskisen kanssa lähtee rakentamaan Medikumppanille täysin uutta liiketoimintavektoria.

”Haluan olla mukana kehittämässä hoiva-alaa terveelliselle, ihmisiä ymmärtävälle ja kestävälle pohjalle. Medikumppanista välittyy lämpö ja aito kiinnostus kehittää terveysalaa kokonaisvaltaisesti. Tiesin, että olin löytänyt paikkani, kun arvomaailmamme kohtasivat”, kiteyttää Saara Sirén työhakuprosessista.

”Hoivatyö on fyysisesti ja henkisesti hyvin kuluttavaa. Hoitajat kantavat suurta vastuuta potilaan jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Haluan olla muistuttamassa heitä, että me välitämme myös heidän jaksamisestaan”, Sirén toteaa.

Medikumppanin tavoitteena on tehdä terveydenhuollon työyhteisöistä entistä osaavampia, toimivampia ja hyvinvoivempia yhteisöjä yksi rekrytointi kerrallaan, nyt myös hoiva-alalla, sillä osaava ja hyvinvoiva hoitaja on jokaisen etu.

Lisätietoa aiheesta antaa:

Teija Koskinen, toimitusjohtaja
Medikumppani Oy
p. 040 3558 908

Saara Sirén, toimialajohtaja (hoiva-ala)
Medikumppani Oy
p. 044 901 7241