20-vuotias Medikumppani on tunneälykäs aikuinen

jenny ruuskanen medikumppani

Jenny Ruuskanen: 20-vuotias Medikumppani on tunneälykäs aikuinen

­– Tässä kohtaa pitäisi kuulua rumpujen pärinää, vastaa henkilöstöpäällikkö Jenny Ruuskanen. Olen juuri kysynyt hänen kokemustaan 20 vuotta täyttävästä Medikumppanista.

Jenny miettii hetken ja kertoo ajatuksistaan tarkemmin. Pyöreät vuodet ovat osoitus siitä, että Medikumppanin kaltaiselle toimijalle on sotealalla tarvetta. Koko Suomi tarvitsee kiihtyvässä henkilöstöpulassa kokenutta henkilöstöratkaisujen tarjoajaa.

Jenny tietää, mistä puhuu. Hän on ollut osa Medikumppanin tarinaa yli 14 vuoden ajan. 

Jenny paljastaa salaisuuden. Medikumppanin pitkän tarinan takana on aidosti empaattiset ja luottamukselliset kohtaamiset. Viesti kaikille työntekijöille ja asiakkaille on sama: sinä olet tärkeä ja hyvinvoinnillasi on meille merkitystä.

Työn koskettavimpia hetkiä ovat aidot kohtaamiset rekrytoitavien työntekijöiden kanssa. Vakaan ja luotettavan työnantajan leivissä jokaisen työntekijän rooliin kuuluu lempeän kuulijan rooli.

– Mieleeni tulee tässä yhteydessä erityisesti eräs tapaaminen työntekijämme kanssa. Hän oli hankalassa tilanteessa työskennellessään lasten ja nuorten parissa. Hän uskalsi luottaa minuun ja kertoi kohtuuttomasta vastuustaan työpaikalla. Tilanne saatiin ratkaistua, mutta ei ilman syvää luottamusta ja kyyneliä.

Pyydettäessä Jenny luettelee pitkän listan työtehtäviään. Pähkinänkuoressa kuvattuna henkilöstöpäällikön työhön kuuluu hallintoa, tukitoimintoja, rekrytointia ja myyntiä. Mutta. Hän ei juurikaan puhu omasta työstään.

– Epäonnistumisiakin tarvitaan, jotta voimme tiiminä onnistua näin hyvin. Näemme kauemmas ainoastaan kokeilemalla yhdessä rohkeasti uutta. Siitä toimii hyvänä esimerkkinä koronavuosina lanseeraamamme hoitoalan rekrytointipalvelu, hän kertoo.

Miltä Medikumppanin tulevaisuus sitten näyttää? Jennyn mukaan heidän huipputyöntekijöillään on edessään vain mahdollisuuksia. Uusia aluevaltauksiakin on tulossa, mutta niistä hän lupaa kertoa myöhemmin lisää. Tulevaisuuteen hän suhtautuu luottavaisin ja kiitollisin mielin.

– Meidän kaikkien on hyvä muistaa, että sotealan työntekijät saavat työllään aikaan paljon hyvää. Voimme kaikki ottaa siitä oppia ja vaikuttaa ihan pienilläkin myönteisillä asioilla tapahtumiin ympärillämme, hän pohtii viisaasti.

Kiitollisuus on asia, joka on vilahdellut Jennyn puheessa koko keskustelumme ajan. Hän on kiitollinen saatuaan kasvaa Medikumppanin matkassa tehden mielenkiintoisia työtehtäviä. Sitäkin enemmän hän on kiitollinen asiakkaille ja vuokratyöntekijöille, jotka uskovat itseensä ja hänen tiimiinsä.

– Meistä yksikään ei saa unohtaa itseään. On välillä pysähdyttävä ja mietittävä hetki, mistä on elämässään ja työssään ylpeä. Sitten kiitettävä muiden lisäksi lämpimästi itseään.

Keskustelumme perusteella on helppo uskoa erityisesti yksi asia. Syntymäpäiväänsä viettävä Medikumppani on kasvanut aikuiseksi. Sotealan toimijat haluavat tehdä tulevaisuudessakin yhteistyötä tunneälykkään, empaattisen ja luovan ratkaisijan kanssa. 

Kirjoittaja: Jan Holmberg, sairaanhoitaja (YAMK), kouluttaja ja tietokirjailija, janholmberg.weebly.com .