Hammaslääkäri, uskaltaisitko työskennellä vuokrafirman kautta?

Moni hammaslääkäri on tottunut tekemään töitä, niin lyhyttä keikkaa kuin pidempiäkin työjaksoja, eri henkilöstöpalveluyritysten eli vuokrafirmojen kautta. Kaikille tällä tavalla työskentely ei kuitenkaan välttämättä ole tuttua. Mitä työnteko henkilöstöpalveluyrityksen kautta käytännössä tarkoittaa?

Miksi kannattaisi harkita myös vuokratyövaihtoehtoa?

Henkilöstöpalveluyrityksen kautta työskentely ei näy päivittäisessä työssäsi. Olet työpaikalla samassa asemassa kuin muutkin hammaslääkärit, ja saat perehdytyksen talon tapoihin samalla tavalla kuin suoraan työsuhteessa olevat kollegasi ovat saaneet. Vuokratyösopimus näkyy työssäsi oikeastaan vain siinä, että palkkakuitissasi on eri työnantajan nimi. Lisäksi me Medikumppanilla olemme koko työsuhteesi ajan läsnä auttaen ja tukien sinua kaikissa työasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Vuokrafirman kautta työllistyessäsi työnantajasi on useimmiten sinut rekrytoinut henkilöstöpalveluyritys, joka vastaa palkanmaksusta, sosiaalikuluista sekä lakisääteisistä vakuutuksista kuten eläkemaksuista. Sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta, tilinpäätöksestä tai verotilityksistä, vaan voit keskittyä omaan hammaslääkärin työhösi. Mikäli sairastut, saat sairausajaltasi normaaliin tapaan palkkaa. Lisäksi Medikumppanilla saat käyttöösi myös työterveyshuollon palvelut.

Toisinaan henkilöstöpalveluyritys voi toki myös hakea asiakkaalleen hammaslääkäriä suorarekrytoinnilla, jolloin siirryt heti asiakkaan palkkalistalle. 

Mitä etuja vuokrahammaslääkärinä toimiminen voi tuoda suoraan työsuhteeseen verrattuna?

Ei voi sanoa, että vuokrahammaslääkärinä toimiminen olisi parempi tai huonompi tapa työllistyä kuin suora työsuhde tai ammatinharjoittajana toimiminen. Erilaiset työsuhteen muodot sopivat erilaisia asioita arvostaville ja eri elämäntilanteessa oleville hammaslääkäreille. Vuokrahammaslääkärinä toimimisen etuja ovat, että pystyt todella joustavasti sopimaan työjaksosi pituudet, vaikuttamaan työaikaasi sekä sopimaan loma-ajankohdista. Voit siis itse vaikuttaa siihen, miten, missä ja milloin haluat työskennellä.

Teemme kaikkemme, että löytäisimme sinulle aina mieleisesi työpaikan ja toiveidesi mukaisen työjakson. Henkilöstöpalveluyrityksen kautta voit tehdä lyhyitä työjaksoja tai osa-aikatöitä tai työllistää itsesi omien toiveidesi mukaisiin töihin saman työnantajan palvelukseen jopa kymmeniksi vuosiksi. Esimerkiksi meillä Medikumppanilla pisimmät hammaslääkäreidemme yhtäjaksoiset työsuhteet ovat jo kestäneet lähes 10 vuotta. Se on jo aika pitkä työsuhde, eikö vain?

Olen erikoistumassa tai erikoishammaslääkäri, löytyykö minulle töitä firman kautta?

Kyllä löytyy. Meillä Medikumppanilla erikoistuville hammaslääkäreille löytyy työmahdollisuuksia yksityisiltä hammaslääkäriasemilta ympäri Suomea. Erikoishammaslääkäreille löytyy puolestaan töitä sekä kuntapuolelta, että yksityiseltä sektorilta. Vaihtoehtoja on monia, kokoaikaista tai osa-aikaista työtä, päivätyötä tai iltavuoroja.

Henkilöstöpalveluyritykset haluavat myös kannustaa hammaslääkäreitään ammattitaidon ylläpitämiseen. Esimerkiksi me Medikumppanilla tarjoamme kokoaikaisille hammaslääkäreillemme vuodessa 700 euron koulutusrahan. Koulutusrahan määrään vaikuttaa työaikasi sekä työjaksosi pituus.

Kaiken kaikkiaan työllistyminen henkilöstöpalveluyrityksen kautta on joustavaa ja helppoa. Kerro minulle toiveistasi, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva työpaikka. Autan myös mielelläni kaikessa, mikä liittyy työasioihin. Ota siis yhteyttä ja kerro minulle toiveesi!

Iloisin terveisin,

Heidi Medikumppanilta

Heidi Larko
Rekrytointipäällikkö
p. 040 576 3611
heidi.larko@medikumppani.fi