Lääkäri, uskaltaisitko työskennellä vuokrafirman kautta?

Moni lääkäri on tottunut tekemään töitä, niin lyhyttä keikkaa kuin pidempiäkin työjaksoja, eri henkilöstöpalveluyritysten eli vuokrafirmojen kautta. Kaikille tällä tavalla työskentely ei kuitenkaan välttämättä ole tuttua. Mitä työnteko henkilöstöpalveluyrityksen kautta käytännössä tarkoittaa?

Miksi kannattaisi harkita myös vuokratyövaihtoehtoa?

Henkilöstöpalveluyrityksen kautta työskentely ei näy päivittäisessä työssäsi. Olet työpaikalla samassa asemassa kuin muutkin lääkärit, ja saat perehdytyksen talon tapoihin samalla tavalla kuin suoraan työsuhteessa olevat kollegasi ovat saaneet. Vuokratyösopimus näkyy työssäsi oikeastaan vain siinä, että palkkakuitissasi on eri työnantajan nimi. Lisäksi me Medikumppanilla olemme koko työsuhteesi ajan läsnä auttaen ja tukien sinua kaikissa työasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Vuokrafirman kautta työllistyessäsi työnantajasi on useimmiten sinut rekrytoinut henkilöstöpalveluyritys, joka vastaa palkanmaksusta, sosiaalikuluista sekä lakisääteisistä vakuutuksista kuten eläkemaksuista. Sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta, tilinpäätöksestä tai verotilityksistä, vaan voit keskittyä omaan lääkärin työhösi. Mikäli sairastut, saat sairausajaltasi normaaliin tapaan palkkaa. Lisäksi Medikumppanilla saat käyttöösi myös työterveyshuollon palvelut.

Toisinaan henkilöstöpalveluyritys voi toki myös hakea asiakkaalleen lääkäriä suorarekrytoinnilla, jolloin siirryt heti asiakkaan palkkalistalle. 

Mitä etuja vuokralääkärinä toimiminen voi tuoda suoraan työsuhteeseen verrattuna?

Ei voi sanoa, että vuokralääkärinä toimiminen olisi parempi tai huonompi tapa työllistyä kuin suora työsuhde tai ammatinharjoittajana toimiminen. Erilaiset työsuhteen muodot sopivat erilaisia asioita arvostaville ja eri elämäntilanteessa oleville lääkäreille. Vuokralääkärinä toimimisen etuja ovat, että pystyt todella joustavasti sopimaan työjaksosi pituudet, vaikuttamaan työaikaasi sekä sopimaan loma-ajankohdista. Voit siis itse vaikuttaa siihen, miten, missä ja milloin haluat työskennellä.

Voit myös halutessasi vaihtaa joustavasti toimipistettä, kaupunkia tai työnkuvaa, kunhan asioista sovitaan etukäteen. Teemme kaikkemme, että löytäisimme sinulle aina mieleisesi työpaikan ja toiveidesi mukaisen työjakson. Henkilöstöpalveluyrityksen kautta voit tehdä lyhyitä työjaksoja tai osa-aikatöitä tai työllistää itsesi omien toiveidesi mukaisiin töihin saman työnantajan palvelukseen jopa kymmeniksi vuosiksi. Esimerkiksi meillä Medikumppanilla pisimmät lääkäreidemme yhtäjaksoiset työsuhteet ovat jo kestäneet yli 10 vuotta. Se on jo aika pitkä työsuhde, eikö vain?

Jos haluaa suorittaa YEK:n tai erikoistua, voiko näitä työjaksoja tehdä henkilöstöpalveluyrityksen kautta?

Kyllä voi. Kauttamme voit suorittaa YEK:n muut palvelut -jakson sekä erilaisia erikoistumisen jaksoja muun muassa yleislääketieteeseen, sisätauteihin, geriatriaan sekä työterveyshuoltoon. Erikoistumisjaksojen osalta kannattaa kuitenkin aina varmistaa vielä omasta yliopistosta, että työjakso varmasti hyväksytään erikoistumisohjelmalle asetettuihin vaatimuksiin.

Henkilöstöpalveluyritykset haluavat myös kannustaa lääkäreitään ammattitaidon ylläpitämiseen. Esimerkiksi me Medikumppanilla tarjoamme kokoaikaisille lääkäreillemme vuodessa 700 euron koulutusrahan. Koulutusrahan määrään vaikuttaa työaikasi sekä työjaksosi pituus.

Kaiken kaikkiaan työllistyminen henkilöstöpalveluyrityksen kautta on joustavaa ja helppoa. Kerro minulle toiveistasi, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva työpaikka. Autan myös mielelläni kaikessa, mikä liittyy työasioihin. Ota siis yhteyttä ja kerro minulle toiveesi!

Iloisin terveisin,

Heidi Medikumppanilta

Heidi Larko
Rekrytointipäällikkö
p. 040 576 3611
heidi.larko@medikumppani.fi