Millainen työnhakija olet?

Medikumppanin lähes 20 vuoden historian aikana olemme keskustelleet tuhansien lääkäreiden ja sairaanhoitajien kanssa. Muutamat kantavat teemat ovat nousseet esiin uusia työmahdollisuuksia etsittäessä. Koostimmekin nyt muutamia matkan varrelta nousseita erilaisia työnhakijatyyppejä ja työnhakutilanteita. Tunnistatko itsesi? 

1) Toivon joustoa työhön 

Minulle on tärkeää, että pystyn vaikuttamaan työpäivien pituuteen ja työrytmiin itse. Näin saan työn hyvin rytmitettyä muun elämän mukaan. Minulla on kenties lapsia, joten lyhyemmät työpäivät tai lyhyempi työviikko tuovat minulle hyvin joustoa arkeen. Ehkä teen tutkimustyötä ja työskentelen osa-aikaisesti sen ohella, tai työssä jaksaminen on minulle tärkeää ja haluan pitää työn ja vapaa-ajan sopivasti balanssissa.

2) Pidän tasaisesta ja varmasta työstä 

Minulle varmuus on tärkeää ja siksi pidän työstä virka-aikaan, arkisin klo 8-16 välillä. Illat ja viikonloput haluan pyhittää muille asioille kuten harrastuksille tai perheelle. Myös kiinteä kuukausipalkka tai tuntipalkka turvaa varman toimeentulon ja voin suunnitella menoja ja hankintoja pidemmällä aikavälillä. Pidän kliinisestä työstä ja esimerkiksi oman yrityksen perustamiseen liittyvät riskit tai paperityöt eivät houkuttele. 

3) Kaipaan vaihtelua 

Minusta mielekkäintä työssä on vaihtelu. Haluan kokeilla erilaisia työnkuvia ja työjaksoja. Voin liikkua sopivien työjaksojen perässä myös pidemmälle. Välillä haluan rytmittää työn esimerkiksi matkustamisen mukaan ja tällöin työskentelen vaikkapa 1 kuukauden ja reissaan 2 kuukautta. Vapaus tuo mielekkyyttä elämään ja haluan ottaa työstä kaiken irti monipuolisuudella. Voin lähteä rohkeasti kokeilemaan työtä myös potilaskohtaisella palkalla ja yksityisellä sektorilla. Monipuolisen työtaustani ansiosta pärjään hyvin erilaisissa työpaikoissa.

4) Etsin lisätöitä 

Päivätöiden ohella tykkään tehdä myös iltavuoroja, viikonloppuvuoroja ja miksei myös yövuoroja tai pidempiä päivystysputkiakin. Minulle työ on tärkeää ja mielekästä, jonka vuoksi täytän mielelläni aikani sillä. Tai minulle on haaveena isompi asunto, kesämökki, vene tai ulkomaan matka ja näitä varten teen mielelläni lisätöitä, jotka mahdollistavat haaveiden toteuttamisen.

5) Erikoistun 

Erikoistuminen määrittää työjaksoni. Työskentelen sairaalassa tai terveyskeskuksessa oman erikoisalani parissa erikoistumisen vaatimien työjaksojen mukaan. Haluan keskittyä erikoistumiseen ja löytää oikeasti sitä eniten hyödyttävät työmahdollisuudet. Toivon kuitenkin, että työpaikka löytyy läheltä asuinpaikkaani.

Kuulostiko tutulta, tunnistitko itsesi?  

Varmasti ainakin muutama kohta kolahti. Harva meistä on kuitenkaan vain yhtä tiettyä työnhakijatyyppiä, vaan monesti useamman summa. Myös elämäntilanteet vaihtelevat ja vaatimukset työn suhteen sen mukana.

On kuitenkin hyödyllistä tunnistaa, millainen työnhakijatyyppi on ja mitkä ovat ne itselle tärkeimmät työnhakuun vaikuttavat perimmäiset syyt. Tällä tavoin osaa pitää silmät auki juuri itselle parhaiten sopivien työmahdollisuuksien osalta.

Medikumppani on tukenasi urasi eri vaiheissa ja elämäsi käänteissä. Meiltä löydät monipuolisen kattauksen työmahdollisuuksia erilaisille työnhakijatyypeillä.  

Ota yhteyttä, mikäli uudet työmahdollisuudet ovat sinulle ajankohtaisia. Keskustelemme mielellämme tilanteestasi ja vaihtoehdoistamme tarkemmin. Löydetään juuri sinun elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva kokonaisuus.

julkiset hankinnat

Jenny Ruuskanen 
Henkilöstöpäällikkö 
Puh. 0400 325 815 
jenny.ruuskanen@medikumppani.fi  

>> Täältä pääset tutustumaan työpaikkatarjontaamme.