Medikumppani huolehtii aidosti hoitajista

keikkasairaanhoitaja

Keikkasairaanhoitajana surffailen usein hoitajia rekrytoivien firmojen verkkosivuilla. Medikumppani kiinnitti huomioni erottuvalla viestillään. Työnantaja lupaa pitää aidosti huolta hoitajasta. Päätän soittaa toimistusjohtaja Teija Koskiselle kysyäkseni lisää.

Koskinen kertoo mielellään Medikumppanin toiminnasta. Haastan hänet heti kertomaan, miksi valitsisin juuri Medikumpanin. Hoitajat kun suorastaan revitään valtakunnallisessa hoitajapulassa töihin.

– Jotta potilaan kokemus voi saamastaan hoidosta olla huippua, on työnantajakokemuksen oltava hoitajalle sitä ensin, hän vastaa kysymykseeni napakasti.

Puhelun aikana selviää, että Medikumppani räätälöi omaan elämäntilanteeseeni sopivan työsuhteen. He eivät vain haastattele tarkasti minua, vaan myös työnantajaani. Tavoitteena on löytää työpaikka, jossa viihdyn ja voin sairaanhoitajana hyvin. Siksi saan täysin päättää työaikani ja työpaikkani.

Ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien minulla olisi oma yhteyshenkilö, joka on töissä vain hoitajia varten. Tarpeitani hoitajana kuunnellaan ja kehitysehdotuksiini tartutaan. Voin puhua turvallisesti hyvistä ja kehittämistä vaativista työasioista. Tämä kuulosta hyvältä.

Lista työeduista pitää sisällään myös helpotusta tuplaruuhkavuosiin Gubbe-palvelun avulla. Minulle kertyy koulutusrahaa ja osallistun maksuttomiin valmennuksiin. Käytössäni on laaja työterveyshuolto, johon kuuluu muun muassa työpsykologin palvelut.

Medikumppanin leivissä hyvät työolot ja parempi palkka eivät ole toisiaan poissulkevia tekijöitä.

– Hoitajat ansaitsevat lisää palkkaa. Siksi Medikumppani tarjoaa keskivertoa korkeampaa tuntipalkkaa, Koskinen toteaa ilokseni.

Hän painottaa Medikumppanin haluavan tarjota minulle vain hyviä työpaikkoja. Tärkeintä on, että hoitajien viidakkorumpu lyö hyvää viestiä heistä työnantajana. Siksi hoitajan positiivinen kokemus ohjaa aidosti heidän päivittäistä työskentelyään.

Medikumppani alkaa kuulostaa liian hyvältä työnantajalta ollakseen totta. Olen kuullut ehkä liikaa tyhjiä rekrytointilupauksia pitkän työurani aikana. Eikö Medikumppanin tarkoitus ole lopulta tahkoa toiminnallaan yritykselle riihikuivaa rahaa?

– Tottakai minun on toimitusjohtajana mietittävä myös toiminnan kannattavuutta. Sen ytimessä olemme me ihmisinä, vastaa Koskinen.

Kestävä ja kasvava liiketoiminta syntyy Koskisen mukaan ennen kaikkea yhdestä tekijästä, työhyvinvoinnista. Hyvin työssään voiva hoitaja luo yritykseen positiivisen kierteen, josta hyötyvät kaikki. Se lähtee Medikumppanin arvoista, jotka näkyvät aidosti arjen pienissä teoissa. Satsaus näkyy positiivisena tuloksena myös taloudessa, ja lopulta viivan alla.

Suljen puhelimen ja jään miettimään keskusteluamme. Huomaan nyökytelleeni innoissani useaan otteeseen. Medikumppani vaikuttaa työnantajalta, joka tulisi itse kokea. Ensivaikutelma hoitoalan tulokkaasta on mielenkiintoinen ja raikas.

Kirjoittaja: Jan Holmberg, sairaanhoitaja (YAMK), kouluttaja ja tietokirjailija, janholmberg.weebly.com .