Työntekijätarina: ”Ostopalvelulääkärinä työskentely mahdollistaa hyvän kompensaation sekä mielenkiintoisen työnkuvan” 

Tässä työntekijätarinassa Medikumppanin kautta Helsingissä osastonlääkärinä sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella etäterveysaseman lääkärinä työskennellyt Markus kertoo kokemuksistaan Medikumppanin työntekijänä.

Mistä kuulit Medikumppanin työpaikoista? 

– Valmistumisen jälkeen suoritin terveyskeskusjakson, ja erikoistumisen runkojaksoa odotellessa punnitsin erilaisia työllistymisvaihtoehtoja. Halusin mielekkään työnkuvan. Pari ystävääni oli töissä Medikumppanilla, ja he suosittelivat Medikumppania työnantajana. 

Miten rekrytointiprosessi sujui? 

– Kaverini vinkkasivat Sannille [Sanni Alanen, Medikumppanin rekrytoija], että olin etsimässä töitä, ja sen jälkeen Sanni soitti minulle ja juttelimme puhelimessa tilanteestani. Parin viikon päästä aloitinkin työt Medikumppanin ostopalvelulääkärinä Helsingissä. Prosessi meni tosi sujuvasti. Sanni oli yhteyshenkilöni koko työjakson ajan, ja hänen kanssaan juttelin kaikista työjaksoihin liittyvistä toiveista. 

– Etäterveysasemalle työllistyessä minulla oli lisäksi haastattelu kahden ylilääkärin kanssa. Koin sen hyväksi käytännöksi, näin pääsin etukäteen kysymään yksikön toimintatavoista ja työnkuvasta. 

Millainen työnkuva sinulla oli ostopalvelulääkärinä? 

– Ensin olin pari kuukautta osastonlääkärinä, ja siellä työkuorma oli mielestäni liian kova. Sitten siirryin etäterveysaseman lääkäriksi, ja siellä työnkuva oli todella mielekäs. Työnkuva sisältää konsultointia sekä kirjallisia töitä. Tuntuu, että pystyn omalta osaltani vähentämään kollegoiden työkuormaa, kun nekin potilaat, joita ei voida hoitaa täysin etänä, voidaan valmistella kollegalle. 

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on? 

– Tämän työjakson jälkeen lomailen hetken ja lähden viikoksi Espanjaan golfaamaan. Sen jälkeen aloitan erikoistumisen runkojakson keskussairaalassa. 

– Vuokratyö tuli omalta osaltani sopivaan elämäntilanteeseen, sillä halusin haastavan ja ammattitaitoa kehittävän työnkuvan, ja joustavan työjakson pituuden. Etätyö mahdollisti sen, että kun aikaa ei mennyt siirtymiin, ehdin tehdä myös muita töitä kliinisenä tutkijana julkisella puolella (20 % työaika) sekä edistää väitöskirjaani. 

Suosittelisitko vuokralääkärinä työskentelyä Medikumppanin kautta? 

– Ostopalvelulääkärinä työskentelyä voi suositella kollegoillekin, sillä tässä toteutuvat kaksi toivottavaa asiaa: kompensaatio on kohdillaan, ja työn sisältö on mielenkiintoista. Lisäksi jousto löytyi sopivan pituisen työjakson ja työnkuvan sopimisessa. 

– Olen ollut tyytyväinen Medikumppaniin työnantajana. Kiitos hyvästä yhteistyöstä. 

– Markus, lääkäri, työskenteli Medikumppanilla 9/23–2/24 

Kiitos Markus kun työskentelit meillä ja kerroit kokemuksistasi! Toivotamme sinulle kaikkea hyvää jatkoon ja erikoistumisopintoihin.