Ainutlaatuisessa Yrittäjyyden ABC -koulutuksessa aloittaa tammikuussa toistakymmentä terveydenhuollon ammattilaista

medikumppani

Valtaisen suosion saanut, terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu Yrittäjyyden ABC –koulutus käynnistyy tammikuussa 2022. Ryhmässä aloittaa toistakymmentä yrittäjyydestä kiinnostunutta terveydenhuollon ammattilaista. Heidän unelmansa terveydenhuollon kestävän tulevaisuuden rakentamisesta yrittäjänä on nyt ison harppauksen verran lähempänä.  

Järjestämme terveydenhuollon ammattimattilaisille yhdessä Rastor-Instituutin kanssa ammatinharjoittajakoulutuksen, joka käynnistyy tammikuussa 2022. Koulutuksessa osallistujat tutustuvat monipuolisesti kannattavan ja asiakaslähtöisen, suomalaista terveydenhuoltoa vahvistavan liiketoiminnan kehittämiseen ja rakentamiseen.

Tunnistimme yrittäjyyskoulutuksen tarpeen ammattilaisten keskuudessa sekä sen merkityksen yhteiskunnallisella tasolla, kertoo Medikumppani Oy:n toimitusjohtaja Teija Koskinen ja jatkaa; siitäkin huolimatta koulutuksen saama valtavan hyvä ja positiivinen vastaanotto pääsi mukavasti yllättämään meidät. Se, miten suuren suosion koulutus sai ja miten huikean määrän motivoituneita, innostuneita ja terveydenhuollon kestävän tulevaisuuden rakentamiseen sitoutuneita hakijoita koulutukseen hakeutui, koskettaa koko tiimiämme syvästi. Puhumattakaan siitä, miten onnellisia koulutuspaikan saaneet osallistujat olivat kuullessaan saamastaan koulutuspaikasta, sekin liikutti. Moni osallistujista vastaanotti paikan sydämellisesti kiittäen ja tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta voimaantuen.

Hoitotyön kuormittavuudesta ja hoitohenkilöstön työpahoinvoinnista on puhuttu jo vuosia, mutta konkreettisia tekoja tilanteen ratkaisemiseksi ei vielä ole tehty. Ennen kuin nyt, tämän koulutuksen myötä, sanoittivat myös osallistujat, jotka odottavat innolla koulutuksen käynnistymistä heti alkuvuodesta 2022. Kysyimme osallistujilta heidän odotuksiaan koulutukselle ja tässä muutamia saamiamme suoria vastauksia: 

”Odotan innolla uusia mahdollisuuksia toimia yrittäjänä rakentaen terveydenhuollon tulevaisuutta kestävällä ja myös omaa hyvinvointia kunnioittavalla tavalla.”  

”Olen sanattoman onnellinen koulutuspaikasta. Sen tuomat mahdollisuudet toimia yksityisenä ammatinharjoittajana terveydenhuollossa ja auttamistyössä, voivat parhaimmillaan mullistaa koko elämäni positiivisesti. ”  

”Yrittäjyys terveydenhuollon ammattilaisena on aina ollut unelmani. Mutta vasta nyt, monien hallinnan tunteen puuttumista leimanneiden vuosien jälkeen uskallan kurottaa kohti unelmaani, kiitos tämän koulutuksen.”  

Vaikka suomalaiset hoitajat lähtökohtaisesti pitävät työstään, kokemus arvostuksen ja autonomian puutteesta heijastuu hoitohenkilöstön uupumuksena. Tämä selviää Medikumppani Oy:n teettämästä Unelmien hoitotyö -tutkimuksesta, johon vastasi noin 700 hoitajaa keväällä 2021. 

Toimitusjohtaja Teija Koskinen huomauttaa lisäksi, että hoitoalaa käsittelevissä keskusteluissa keskitytään herkästi vain palkkakysymyksiin. Kyse on kuitenkin myös muusta kuin numeroista ja tilastoista. Uupumuksen taustalla on usein kokemus hallinnan tunteen menetyksestä. 

– Minkään suuruinen palkka ei yksinään muuta tilannetta pysyvästi, jos toimintakulttuuri ei muutu eikä nähdä juurisyitä hoitajien hädälle. Työhyvinvointi rakentuu pitkälti siitä, että saa tehdä itselleen mielekästä työtä, kokee onnistumisia ja tuntee itsensä arvostetuksi. Näistä lähtökohdista syntyi ajatus hoitajille suunnatusta ammatinharjoittajakoulutuksesta. 

Medikumppanin tavoitteena on tehdä terveydenhuollon työyhteisöistä toimivampia, osaavampia ja hyvinvoivia. 

– Kyse on siitä, ollaanko valmiita uudenlaisiin tekoihin. Tässä vaiheessa kaikki kokeilut parantavat nykytilaa ja Yrittäjyyden ABC -koulutus on siitä yksi konkreettinen esimerkki.   

Odotamme innolla koulutusmatkaa yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Luvassa on taatusti sykähdyttävä, inspiroiva ja uutta ammattiosaamista tarjoava kevät Yrittäjyyden ABC-koulutuksen parissa. Opintojen etenemistä sekä osallistujien tunnelmia ja oppeja koulutuspäivistä pääset seuraamaan sekä Medikumppanin blogissa, että sosiaalisen median kanavissa. Voit ottaa seurantaan #yrittäjyydenabc.

Tutustu myös muihin Medikumppanin järjestämiin valmennuksiin.

Löydä unelmiesi työ, katso Avoimet työpaikat.