Kuulumisia yrittäjyydestä hoitoalan arjessa

Yrittäjyyden ABC

Pian on kulunut vuosi Medikumppanin ja Rastorin yhdessä järjestämästä kaikkien aikojen ensimmäisestä Yrittäjyyden ABC -koulutuksesta. Puolen vuoden mittaiseen koulutukseen osallistui toistakymmentä hoitotyön ammattilaista, jotka pääsivät syventymään ammatinharjoittajana työskentelyyn, kannattavan liiketoiminnan johtamiseen sekä hoitotyön toteuttamiseen omaa hyvinvointia turvaavalla tavalla. Yksi koulutukseen osallistuneista on Elina Salzwedel, Power Body Helsingin perustaja. Pääsimme haastattelemaan Elinaa, kuulemaan hänen kokemuksiaan koulutuksesta sekä inspiroitumaan hänen työstään yrittäjänä.

Kertoisitko alkuun hieman itsestäsi, kuka olet ja mikä on tuonut sinut hoitoalalle?

-Olen Elina Salzwedel, Power Body Helsinki -studion perustaja. Minulla on pitkä kokemus hoitoalalla sairaanhoitajana ja nautin todella työstä ihmisten parissa. Yrittäjyydessä minua on kiehtonut sekä hyvät vaikutusmahdollisuudet että mahdollisuus toteuttaa auttamistyötä aidosti ihmisläheisellä ja yksilöllisellä tavalla. Unelma omasta Power Plate -studiosta syntyi jo vuonna 2005 ja vihdoin nyt, vuosia myöhemmin, siitä on tullut totta. Minä todella elän unelmaani todeksi Power Body Helsinki -studiolla, joka tarjoaa yksilöllisiä palveluita jokaisen asiakkaan kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon, tarjoten räätälöityä yksilöohjausta ja laadukkaita pienryhmätunteja.

Mikä sinua erityisesti kiinnosti yrittäjyydessä, kun päätit hakea mukaan koulutukseen?

-Olin toiminut yrittäjänä koulutukseen hakeutuessani jo kahdeksan vuoden ajan. Sysäyksen kouluttautumiselle antoi saamani yksityisen sairaanhoitajan toimilupa. Toivoin koulutuksesta apua, oppia ja vinkkejä yritystoiminnan laajentamiselle ja uudelleen suuntaamiselle.

Mikä oli koulutuksen paras anti? Vastasiko se odotuksiasi? Tuliko jokin asia yllätyksenä?

-Koulutuksen parasta antia on vaikea valita. Koulutus selkeytti minulle monia asioita, joiden kanssa olin yrittäjänä jo pitkään kipuillut. Koulutus ylitti odotukset kirkkaasti monipuolisuudellaan ja laajuudellaan. Koulutus yllätti hyödynnettävyydellään ja kattavuudellaan. Olen todella kiitollinen, että tulin valituksi mukaan koulutukseen.

Mikä on ollut yrittäjäpolulla vaikeinta? Entä ihaninta?

-Yrittäjäpolulla on ollut ihaninta ehdottomasti upeat asiakkaani! Yrittäjänä saan tehdä joka päivä sitä mitä rakastan ja toteuttaa samalla omaa unelmaani. Hankalinta yrittäjyydessäni on se, että olen Suomessa ainoa tämän alan yrittäjä. Vertailukohdat maailmanlaajuisestikin ovat vähissä ja siksi yrittäjyys tuntuu joskus yksinäiseltä. Ei löydy esikuvaa, jolta voisin oppia tai kysyä neuvoa. Koulutuksessa löysin vertaisia yrittäjiä tai yrittäjäksi tähtääviä, joiden kanssa sain jakaa yrittäjyyden iloja ja suruja. Sillä on iso henkinen merkitys, että tietää ettei ole yksin.

Kun nyt katsot taaksepäin alkanutta yrittäjyyttä, miten koulutus on sinua auttanut?

-Koulutus on auttanut minua opettamalla sen, kuinka vedän rajoja oman hyvinvointini ja jaksamiseni edistämiseksi. Se antoi minulle myös kykyjä ja konkreettisia keinoja arvioida ja parantaa liiketoiminnan kannattavuutta, tehdä asioita viisaammin ja tehokkaammin.

Mitä yrittäjyys on opettanut sinulle itsestäsi?

-Yrittäjyys opettaa minulle päivittäin itsearvostusta. Olen huomannut, että yrittäjyydessä on hyötyä runsaista aiemmista kokemuksista (esim. monikansallisuus, kielitaito, aiemmat ammatit jne.) Ne ovat kaikki kerryttäneet osaamispääomaa, jota pääsen nyt yrittäjänä hyödyntämään.

Mitä haluaisit sanoa muille yrittäjyydestä haaveileville? 

Muille yrittäjyydestä haaveileville totean, että jos sinulla on visio ja olet valmis tekemään kaiken sen saavuttamiseksi, ryhdy hommiin! Pienyrittäjyys Suomessa ei välttämättä ole helppoa, mutta onnistuessaan se on todella palkitsevaa.

Jos yrittäjyys kiinnostaa, Medikumppanin Yrittäjyyden ABC -koulutus voi olla sinua varten. Kysy rohkeasti lisätietoja ja ota askel kohti unelmiesi hoitotyötä, jossa voit hyvin ja joka mahtuu elämääsi!