Vain 3 steppiä ja sairaanhoitaja Elisa oli medikumppanilainen

sairaanhoitaja rekry

Medikumppani kuulostaa aivan liian hyvältä työnantajalta ollakseen totta. Siksi ensimmäinen blogitekstini aiheutti hoitajilta saamieni viestien mukaan epäilystä. Firman toimitusjohtajan on helppo luvata hoitajalle vaikka kuu taivaalta, minulle viestiteltiin. Mutta. Millainen on hoitajan kaunistelematon kokemus työnantajastaan?

Minulle ehdotettiin, että firmasta kertoisi myös sen kautta työskennellyt hoitaja. Ryhdyin tuumasta toimeen. Soitin Medikumppanin rekrytoimalle sairaanhoitaja (YAMK) ja osastonhoitaja Elisa Salkolle kysyäkseni asiasta. Hän kertoi rehellisen kokemuksensa medikumppanilaisena.

Elisa törmäsi Medikumppaniin ensi kerran googlettaessaan erilaisia rekrytointifirmoja. Hän oli oikeastaan jo päättänyt lähteä pois hoitoalalta, mutta ammatin jättäminen tuntui Elisasta eettisesti väärältä. Hän rakastaa työtään. Siksi Elisa oli jo muutaman vuoden puntaroinut eri vaihtoehtoja itsensä näköisen työelämän rakentamiseksi.

Hoitoalalla urakehitys ja palkan karttuminen osaamisen mukaan on vielä lapsen kengissä. Lähes poikkeuksetta työajat suunnitellaan työpaikoilla tarve- ja järjestelmälähtöisesti, ei ihmislähtöisesti. Joustavuus ja osa-aikaprosentit voivat jäädä haaveeksi ainaisen hoitajapulan vuoksi. 

Medikumppanin toimialajohtaja Saara Sirénin yhteydenotosta tuli Elisalle käänteentekevä kokemus.

– Pystyin kertomaan Saaralle heti avoimesti ja luottamuksella ajankohtaisesta tilanteestani. Yllätyin positiivisesti, kun työhaastattelu oli vastavuoroista rupattelua rennossa ilmapiirissä.

Medikumppani ylitti Elisan mukaan kaikilta osin hänen odotuksensa. Työskentely Medikumppanilla toi uutta näkökulmaa ja työkaluja jopa hänen nykyiseen työhönsä osastonhoitajana.

– Kokemus oli kuin kauan kaivattu raikas tuulahdus, vesisade kuivuudessa ja iloinen pirskahdus positiivista energiaa uralleni, Elisa sanoo iloisesti.

Rekrytointiprosessi oli mutkaton, ripeä ja vain kolmen stepin mittainen. Ensin yhteydenotto Medikumppaniin ja nopea takaisinsoitto. Sitten keskustelu työtoiveista. Yön yli nukuttuaan Elisa oli jo tekemässä sähköpostilla työsopimusta ja sai tervetulopaketin medikumppanilaiseksi.

Hoitajat tarvitsevat nimenomaan tunteen, että heistä välitetään, eivätkä he ole pelkkiä koneiston osia tai lisäkäsiä.

– Rekrytoinnin jälkeenkin Saaran kyky motivoida, kannustaa ja olla minuun säännöllisesti yhteydessä oli tärkeää. En unohda saamaani tukea unohtamatta välillä mustaa huumoria, Elisa muistelee.

Rekrytointiprosessin aikana Elisa kertoo oivaltaneensa, että hänellä oli sittenkin vielä annettavaa hoitoalalle. Pienillä asioilla oli alanvaihtoa vakavissaan harkitsevalle merkitystä. Taikasanoja olivat aidosti arvostava kohtaaminen, psykologinen turvallisuus, itselle räätälöity työsopimus ja nopea työllistyminen omilla ehdoilla.

Kysyn lopuksi Elisalta kliseistä kysymystä. Suosittelisiko hän Medikumppania muille hoitajille?

– Suosittelisin tietenkin, mutta Medikumppani on niin ihana työnantaja, että haluaisin pitää sen omana salaisuutenani, naurahtaa onnellinen Elisa.

Suljen hämmentyneenä puhelimen. Harvoin kohtaan hoitoalalla näin tyytyväistä hoitajakollegaa, kun puhe kääntyy työnantajaan. En usko, että Elisa on ainoa Medikumppanin kautta työllistynyt onnellinen hoitaja. Mielenkiintoista.

Kirjoittaja: Jan Holmberg, sairaanhoitaja (YAMK), kouluttaja ja tietokirjailija, janholmberg.weebly.com .